Foreningen for Borgerservicechefer i Danmark

08.02.2012

Svar fra KL vedrørende opholdkort til udlændinge

Efter Borgerservice Danmarks henvendelse til justitsministeren og KL vedrørende fremtidig udstedelse af opholdskort til udlændinge, er der åbnet for dialog. Borgerservice Danmark har i et åbent brev påpeget, at det er naturligt at udstedelsen foretages i Borgerservicecentrene fremfor som planlagt, hos politiet, og nu går KL ind i sagen.

Spar politiet for ekstra investering
KL skriver i sit svar til Borgerservice Danmark, at man har spurgt Udlændingestyrelsen, hvad der rent faktisk kræves af faglig indsigt for at løse opgaven med opholdskortene, og at man har peget på nødvendigheden af en åben dialog om hvordan opgaven løses bedst og mest effektivt. Det skaber håb i Borgerservice Danmark.
-Vi har fremhævet det faktum, at vi i Borgerservicecentrene allerede har det rette udstyr til udstedelse af opholdskort, eftersom vi udsteder pas til borgerne. Vi mener derfor det er oplagt, at vi også løser opgaven med opholdskort, siger formand for Borgerservice cheferne i Danmark, Bodil Thomsen.
-Vi syntes, det var svært at se passivt til, mens politikerne vælger en unødvendig dyr og besværlig løsning, siger hun. Derfor er hun glad for, at man nu mødes og forhåbentlig ser på beslutningen igen.

Investering og ekspertise
Hvis politiet skal udstede kortene skal de udover investering i avanceret fotoudstyr også oplære medarbejdere, og udstedelsen vil være mulig på langt færre steder end hvis Borgerservicecentrene løser opgaven. Og det håber Borgerservicecheferne nu, at der bliver kigget på med fornuftige briller.
Mødet mellem Udlændingestyrelsen og KL fandt sted den 29. februar 2012.

Gå til aktuelt